Mesec zdravja srcaPred nami je mesec zdravja srca in pripravljeni smo na zabavo! Vsako leto februarja ljudje po vsem svetu praznujejo mesec zdravja srca, s čimer dvigujejo ozaveščenost o krvožilnih boleznih in slavijo naš najpomembnejši organ, srce.

Krvožilne bolezni so med najbolj smrtonosnimi boleznimi na svetu. Vsako leto zaradi njih umre približno 17,9 milijonov ljudi, kar je kar 31 % vseh smrti.

Čeprav so številke zaskrbljujoče, pa lahko vsak izmed nas vsak dan naredi marsikaj, s čimer pomaga preprečevati težave s srcem. Obvladovanje in zniževanje dejavnikov tveganja je naložba na dolgi rok, ki jo lahko dosežemo na različne načine:

  • Vzdrževati zdravo telesno težo
  • Opustiti kajenje in se izogibati pasivnemu kajenju
  • Vzdrževati zdravo raven holesterola in krvnega tlaka
  • Alkohol uživati zmerno ali pa sploh ne
  • Uživati zdravo hrano
  • Se redno gibati

Synergy ima za ta mesec dva pomembna cilja: podpirati zdravje srca in proslavljati njegovo izjemno vlogo v telesu. Srce je naša najbolj marljiva mišica, zato je vredna, da zanjo dobro poskrbimo.

V znak podpore vas vabimo, da se ta petek, 5. februarja,  pridružite našemu Rdečemu dnevu. Kaj RDEČEGA si boste nadeli za čim boljši učinek? 
Pokažite svetu, da vam je mar za vaše srce, in si nadenite vaš najlepši kos rdečega oblačila. Videti želimo močno, živo rdečo!

Vam manjka motivacije? Pomislite na vam ljubo osebo, ki bi imela lepše življenje, če bi imela bolj zdravo srce. Izkažite ji svojo ljubezen in 5. februarja zanj/-o oblecite nekaj rdečega.

Vas niti to ne prepriča? Ves februar bomo podeljevali tudi izjemne nagrade! Prvi izziv je že Rdeči dan v petek, 5. februarja. Kako se kvalificirate?
  1. Slikajte se, sami ali v družbi, s kosom rdečega oblačila. Bolj noro je, bolje je!
  2. TUKAJ naložite svojo fotografijo.
  3. Objavite jo tudi na Instagramu ali Facebooku (ali pa kar na obeh platformah, saj cenimo dodaten trud)
  4. V objavi označite Synergy in uporabite sledeče označbe:
 #TheHeartOfTheMatter #HeartHealthMonth and #SynergyWorldWide

In že sodelujete v žrebu!

Ta mesec bomo obnovili prisego o ozaveščanju o zdravju srca, o pomoči drugim do boljšega počutja in o deljenju dobrih informacij ter motivacije glede skrbi za naša čudovita srca.

#HeartHealthMonth #WearRedDay #SynergyWorldWide #EliteHealth #TheHeartOfTheMatter


Viri:

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam