Živila, Ki Krepijo Imunski Sistem, Ki Jih Lahko Uživate Vsak Dan

Svoj imunski sistem je pomembno krepiti preko celega leta, hranljiva prehrana pa predstavlja temelj za optimalno delovanje telesa. Pripravili smo seznam najboljših živil, ki jih lahko zlahka vključite v svojo vsakodnevno prehrano, ki vam pomagajo izboljšati zdravje in krepiti imunski sistem.

AGRUMI

Agrumi so bogati z vitaminom C, ki ga naše telo ne zna tvoriti samo, zato je treba v zdravo prehrano vključevati agrume, kot so grenivke, pomaranče in limone. Vitamin C tudi pomaga krepiti imunski sistem, ker poveča tvorbo belih krvničk v telesu, ki jih telo nujno potrebuje v boju proti okužbam in boleznim.

ZELENA ZELENJAVA

Zelena zelenjava, kot na primer brokoli in špinača, vsebuje veliko vitaminov in mineralov, kot so vitamini A, C in E, kalij in zdrave vlaknine. Našteti vitamini pomagajo tvoriti bele krvničke in ohranjati zdrave organe. Oboje lahko pomaga telesu v boju proti okužbam, saj varuje celice zoper proste radikale.

OREŠČKI

Imunski sistem pomagajo krepiti tudi različni oreščki. Mandlji oskrbujejo telo z zdravimi maščobami, beljakovinami in vitaminom E. Orehi vsebujejo dragocen vitamin B6, baker in folat. Našteti vitamini lahko pomagajo varovati celice pred poškodbami in pomagajo belim krvničkam učinkovito delovati.

ZAČIMBE

Z začimbami lahko odlično popestrite (in še poskrbite za svoje zdravje povrh) jedi. Kurkuma vsebuje veliko spojine kurkumina, ki lahko okrepi delovanje celic imunskega sistema in odziv protiteles. Ingver vsebuje podobne snovi kot kurkuma, vendar lahko zaradi visoke koncentracije kapsaicina pomaga tudi omiliti bolečine.

Synergy proizvaja več izdelkov, ki krepijo delovanje imunskega sistema, večina pa jih vsebuje tudi zgoraj omenjena živila. Vsak izdelek je izdelan iz čistih in učinkovitih sestavin in lahko zagotovi nenehno uživanje vitaminov, mineralov in antioksidantov. Kliknite TUKAJ za več informacij!


References:
https://www.healthline.com/health/liquid-chlorophyll-benefits-risks
https://www.abc10.com/article/entertainment/television/programs/morning-blend/five-foods-to-boost-your-immunity/103-ac6c909f-fde5-4a89-b916-42254a17d873
https://www.health.com/food/immunity-boosting-foods
https://www.healthline.com/health/food-nutrition/foods-that-boost-the-immune-system#kiwi
https://health.usnews.com/wellness/food/slideshows/foods-that-can-support-your-immunity

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam