Praznujmo mesec zdravja srca v februarju!

Februar je mesec posvečen zdravju srca. V ZDA, Veliki Britaniji in tudi drugih državah po svetu, podjetja in posamezniki, februarja prispevajo k ozaveščanju o pomembnosti zdravja srca in ožilja ter osveščanju o preventivi in zdravemu življenjskemu slogu.

Srčno žilne bolezni so vodilni vzrok smrti tako moških kot žensk po vsem svetu. Vsako leto na svetu umre za srčno žilnimi boleznimi 17,9 milijonov ljudi kar predstavlja 31 procentov vseh smrti. Letno v Evropi srčno žilne bolezni povzročijo 3,9 milijonov smrti in več kot 1,8 milijona smrti samo v Evropski Uniji. To predstavlja kar 45% vseh smrti v Evropi in 37% vseh smrti v EU.

Z majhnimi vsakodnevnimi spremembami lahko skupaj pripomoremo k preprečevanju srčnih bolezni. Preventiva ter kontrola dejavnikov tveganja sta, še posebej pri že obolelih, izrednega pomena.

Za zmanjšanje tveganja je potrebno:

• nadzirati telesno težo,
• prenehati kaditi in se izpostavljati pasivnemu kajenju,
• kontrolirati nivo holesterola in krvnega pritiska,
• zmanjšati uporabo alkohola,
• poskrbeti za telesno aktivnost in jesti zdravo.

Naš cilj ni samo dvigovati zavedanje o tovrstnih boleznih, temveč tudi slaviti srce in njegovo čudovito vlogo, ki jo ima v človeškem telesu. Navsezadnje je srce naša najbolj aktivna mišica, zato si zasluži posebno nego ter pozornost in to je v mesecu februarju Synergyjevo sporočilo za vse nas.

Vabimo vas, da skupaj prispevamo svoj delček k dvigu zavesti o srčnih boleznih ter njihovih posledicah. Sr(e)čen mesec zdravja srca vsem skupaj!

Viri:
http://www.ehnheart.org/cvd-statistics.html
https://www.who.int/cardiovascular_diseases/en/

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam