Zamisli in nasveti za pripravo obrokov

Če morda še ne veste, priprava obrokov pomeni kuhanje vnaprej. Kot naročena je za ljudi, ki imajo ogromno opravkov preko dneva, in za tiste, ki jim kuhanje ne diši preveč. Vsak teden si samo vzemite nekaj časa za pripravo nekaj obrokov, jih dajte v hladilnik in to je to!


1· Raznoliko se prehranjujte

Preizkusite različne recepte in si pripravljajte različne obroke. Če si boste skuhali pet porcij istega obroka, boste drugi dan že utrujeni, skuhane jedi se boste naveličali in se boste raje odločili za nezdrav obrok. Pripravite več različnih manjših obrokov in si vsakič privoščite kaj drugega! Lahko pripravite en obrok z zelenjavo, enega z beljakovinami, dva s kompleksnimi ogljikovimi hidrati. Jedi lahko tudi pomešate med seboj. 


2· Pripravite načrt in se lotite več stvari naenkrat

Če ne veste točno, kaj bi radi jedli, vam lahko priprava obrokov vzame veliko časa. Prihranite si nekaj časa in živcev. Jasno je treba vedeti, kaj točno bi radi dosegli. Zapišite si recepte, ki bi jih radi pripravili, in koliko časa boste kuhali. Najprej se lotite kuhanja sestavin, ki se kuhajo dlje, in se lotite več stvari naenkrat.

Nasvet profesionalcev: če imate dovolj časa, načrtujte obroke za cel mesec vnaprej. Premislite o receptih, ki bi jih radi uporabili, pripravite si seznam sestavin, ki jih morate kupiti, in jih kupite v večjih količinah. Tako boste prihranili na času in denarju.


3· Privoščite si pametne prigrizke in malice

Ste vedeli, da ni treba pripraviti obrokov samo za kosilo in večerjo? Vnaprej lahko pripravite tudi malice in zajtrk. Skuhajte si nekaj jajc, narežite zelenjavo ali v nekaj posodic shranite humus. Vse imate pri roki in lahko pojeste takoj. Uspeli boste.


4· Ustrezno označite in razporedite pripravljeno hrano 

Prihranite na času. Namesto da iščete in razvrščate hrano, vse posodice ustrezno označite, da boste hitro našli želeno. Na posodico napišite tudi, kdaj ste nekaj pripravili, da ne bi šlo karkoli v smeti. Ali želite pripraviti obroke, ki jih boste dali v zamrzovalnik? Ne pozabite jih označiti z imenom jedi in datumom, ko ste jo skuhali.


5· Zamisli za pripravo obrokov

Potrebujete še kaj spodbude in zamisli? Spodaj je primer obrokov za en teden:

· Solata s kvinojo in čičerko. Dodajte najljubše sadje in zelenjavo. Si želite hrane z močnejšim okusom in teksturo? Dodajte še feta sir.

· Kari s čičerko in popečeno zelenjavo. Privoščite si kari z veliko zelenjave in listnate zelenjave, kot je špinača. Dodate lahko tudi nekaj brokolija ali kari postrezite z nekaj fižola in rjavega riža (dodatnimi kompleksnimi ogljikovimi hidrati).

· Popečena zelenjava s črnim fižolom. Priročen in enostavno pripravljen obrok. Uporabite zelenjavo iz hladilnika in jo popecite.

Skuhati morate samo nekaj kvinoje in popeči zelenjavo. Skuhajte eno ali dve porciji. To je vse!

Potrebujete kakšno zamisel za zajtrk? Morda si lahko pripravite nočno ovseno kašo. Zmešajte ovseno kašo z mlekom po vašem okusu ali jogurtom in jo čez noč dajte v hladilnik. Dodajte ji svoje najljubše sestavine in prelive. Poglejte si enega od naših najljubših novih receptov s SmartMeal.


Nočna ovsena kaša s SmartMeal in poletnim jagodičevjem

60 gramov ovsene kaše

1 merica beljakovinskega praška

1 jedilna žlica chia semen

ščepec cimeta

150 gramov jagodičevja po vašem izboru

180 ml mleka po vašem izboru

180 ml grškega jogurta

 


Nasvet profesionalcev: Ne pretiravajte! Ni ga slabšega kot preživeti več ur v kuhinji, da nam zatem ostane preveč hrane. Najprej skuhajte 2 ali 3 recepte in postopoma povečujte. 

CONVERSATION

0 komentarji:

Objavite komentar

Instagram

Sledi nam