Novi člani zdravstvenega in znanstvenega svetovalnega odbora


Zdravstveni in znanstveni svetovalni odbor podjetja Nature's Sunshine (MSAB) združuje različne mednarodno priznane strokovnjake, ki so priznani kot vodje v svojih dotičnih področjih. Člani MSAB so dejavni zdravstveni  strokovnjaki in raziskovalci, ki objavljajo prelomna odkritja. So znanstveniki z izkušnjami pri razvoju vrhunskih in inovativnih izdelkov.  Njihovo obsežno znanje in izkušnje ponujajo edinstveno kombinacijo znanja, ki nudi koristen vpogled v trenutno in novo znanost ter krepi obvezo podjetja Nature's Sunshine, da bi bilo vodilno podjetje na področju zdravja, wellnessa in življenjskega sloga.  Njihovo znanje poganja odkritja in inovacije v razvoju revolucionarnih izdelkov, ki pomagajo spreminjati življenja po vsem svetu.

Člani odbora:

Luis N. Pacheco, dr. med., družinski zdravnik iz Južne Kalifornije
Dr. Sang Geon Kim, profesor farmakologije na Narodni univerzi v Seoulu
Nigel Gericke, dr. med., etnobotanik in etnofarmakolog iz Južne Afrike
Dr. Hani C. Soudah, dr. med., Medicinska fakulteta na Univerzi Washington (St. Louis)
Dr. William J. Keller, glavni uradnik znanstvenih virov pri NSP
Ingrum Bankston, dr. med., urolog iz Tuscaloose v Alabami


Luis N. Pacheco, dr. med.


Luis N. Pacheco, dr. med., je zdravnik, ki je prejel priznanje Emmy in je eden najbolj poznanih zdravnikov v latinskoameriški skupnosti v Z.D.A. Ima licenco iz družinske medicine in svojo ambulanto v Južni Kaliforniji. Dr.  Pacheco je izredni profesor na Medicinski fakulteti Keck, na Oddelku za pediatrijo na Univerzi Južne Kalifornije.

Pacheco, znan tudi kot »Dr. P.«, je pogosto priznan v odličnosti v svoji stroki. Prejel je licenco Added Qualification (CAQ) iz športne medicine in je član združenja Fellow of the American Academy of Family Physicians. Imenovan je bil za odličnega učitelja na Medicinski fakulteti USC. Od kongresa je prejel priznanje za delo z  združenjem American Youth Soccer Association (AYSO). Priznanje je prejel tudi od Ameriškega združenja za boj proti sladkorni bolezni.

Dr. Pacheco je staž iz družinske medicine opravil na Univerzi USC. Doktorat je prejel na Univerzi Central v Porto Riku, klinično prakso pa je opravil na Univerzah Harvard, Tufts in Boston. Diplomo iz biologije je prejel na Univerzi Columbia.


Dr. Sang Geon Kim


Dr. Sang Geon Kim je trenutno poddirektor Raziskovalnega inštituta farmacevtskih znanosti na Narodni univerzi v Seulu v Koreji. Je tudi direktor Raziskovalnega centra inovativnih zdravil za metabolične in vnetne bolezni na Narodni univerzi, kjer tudi ohranja profesuro na Fakulteti za farmacijo. Poleg tega pa je tudi član svetovalnega odbora za toksikologijo, kjer zastopa korejsko upravo za hrano in zdravila. Vodil je obsežno raziskavo ter preučeval molekularno biologijo in osnovna načela (vključno z nenadzorovanimi kinaza signalnimi transdukcijskimi potmi), vpletena pri metabolični disfunkciji, ki vodi do bolezni - področje, ki je še posebej zanimivo za raziskave in razvoj izdelkov podjetja Nature's Sunshine (NSP).

Dr. Kim ima za seboj veliko uspehov. Leta 2010 je pri predsedniku Republike Koreje od Ministrstva za zdravje prejel častno priznanje. Pred tem pa ga je Ministrstvo za izobraževanje in znanost imenovalo za znanstvenika meseca. Od korejskega združenja za farmakologijo je leta 2008 prejel tudi nagrado za najboljšega farmakologa. Njegovi članki so bili v strokovnih revijah objavljeni več kot dvestokrat.

Dr. Kim je doktorat prejel na Medicinski fakulteti na Severnozahodni univerzi v Chicagu. Magisterij iz farmakologije in diplomo iz farmacije je prejel na Narodni univerzi v Seulu v Koreji.


Nigel Gericke, BAMS


Nigel Gericke je zdravnik, etnobotanik in etnofarmakolog, strokovnjak za dokumentacijo, odkrivanje, inovacije in razvoj edinstvenih izdelkov iz zdravilnih in prehranskih rastlin. Posebej ga zanimajo fitokemikalije, ki vplivajo na centralni živčni sistem. Najti želi tudi zdravila za tropske bolezni, vključno z malarijo.

Dr. Gericke je več kot dve desetletji vodil obsežno raziskavo o afriških rastlinah in je strokovnjak glede njihove uporabe kot botanične hrane in zdravila za razvoj in komercializacijo. Pri tem ločuje dejavne sestavine in vodi klinične študije ter ocenjuje užitnost rastlin in učinkovitost.

Dr. Gericke je ustanovni direktor podjetja H, G & H Pharmaceuticals, Ltd. v Južni Afriki. Je tudi ustanovni direktor in izvršni direktor podjetja Integral Bioceuticals, Ltd., ki je prvo začelo uporabljati nove bioaktivne sestavine, ekstrakte in izolirane sestavine iz afriških biovirov. Bil je tudi vodja etnobotanike pri fundaciji Esperanza Medicines in tudi ustanovni direktor podjetja Phyto Nova, Ltd.Dr. Gericke ima v Združenih državah in v drugih državah po svetu prijavljenih več patentov za uporabo različnih rastlinskih mešanic in ekstraktov. Napisal je tudi nekaj knjig in prispeval h knjigi African Herbal Pharmacopoeia. Njegove raziskave so bile objavljene v številnih prestižnih strokovnih revijah, kot so Neuropsychopharmacology, Journal of Alternative and Complementary Medicine, Planta Medica, Biochemical Systematics and Ecology, Journal of Botany in Journal of Ethnopharmacology. Svoje ugotovitve je predstavljal po vsem svetu.

Dr. Gericke je študiral na Univerzi Witwatersrand v Johannesburgu v Južni Afriki in je leta 1984 diplomiral iz medicine in kirurgije (BAMS). Na tej fakulteti je prejel tudi diplomi iz botanike in zoologije.


Dr. Hani C. Soudah, dr. med.

Dr. Hani Soudah, dr. med., je izredni profesor klinične medicine na Oddelku za interno medicino na Medicinski fakulteti Univerze Washington in je gostujoči izredni profesor na Medicinski fakulteti Univerze Nanjing.  Kot doktor interne medicine je strokovnjak na področju uravnavanja prekomerne teže.

Dr. Soudah je veliko let delal na specializiranih raziskavah in usposabljanju. Njegove ugotovitve so bile objavljene v številnih prestižnih znanstvenih revijah, kot so The New England Journal of Medicine, Gastroenterology, The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, The American Journal of Physiology in mnogih drugih. Svoje ugotovitve je predstavljal po Združenih državah, Nemčiji in Belgiji.

Dr. Soudah je prakso in staž iz interne medicine opravil v bolnišnici Barnes na Medicinski fakulteti Univerze Washington. Pred tem je dokončal magistrsko raziskavo na Oddelku za gastroenterologijo na Medicinski fakulteti Univerze Michigan v mestu Ann Arbor. Opravil je izmenično prakso iz medicine in kirurgije v zdravstvenem centru Univerze Hamburg-Eppendorf in splošni bolnišnici Altona v Hamburgu v Nemčiji, kjer je pred tem končal dodiplomski študij. Dr. Soudah ima tudi doktorat iz medicine, ki ga je prejel na Medicinski fakulteti Univerze Hamburg v Nemčiji.


Dr. William J. Keller

Dr. William J. Keller je aprila 2001 nastopil položaj podpredsednika Oddelka za zdravstvene vede in pedagoško službo v podjetju Nature's Sunshine. Ta oddelek vodi več kot desetletje in je trenutno glavni uradnik znanstvenih virov pri NSP (Nature's Sunshine Products).


Dr. Keller je bil pred začetkom dela pri NSP:

• tajnik za ameriško združenje farmakognozije,
• član odbora upraviteljev združenja American Herbal Products Association,
• član dekanovega svetovalnega odbora na višji strokovni šoli Colleges of Pharmacy na Univerzi Texas A&M in Univerzi Idaho State,
• predsednik Oddelka za farmacevtske znanosti na Fakulteti za farmacijo McWhorter na Univerzi Samford v Alabami,
• član komisije za štipendije, član uredniškega odbora in ocenjevalec rokopisov.

Dr. Keller je skoraj 30 let delal kot farmacevt v treh združenih državah. Veliko je poučeval na Fakultetah za farmacijo na Univerzi Samford in Univerzi Northeast Louisiana. Njegove raziskave so bile v prestižnih znanstvenih revijah, kot so Journal of Natural Products, Pharmaceutical Biology, Phytochemistry, Journal of Agricultural and Food Chemistry in v številnih drugih, objavljene več kot petdesetkrat.

Dr. Keller je svoj doktorat iz farmacije prejel na Univerzi Washington. Magisterij in diplomo iz farmacije pa je prejel na Univerzi Idaho State.


Ingrum W. Bankston, dr. med.


Dr. Ingrum W. Bankston ima licenco iz urologije in je kirurg v centru za urologijo v Tuscaloosi v Alabami. Njegovo »pre-launch« delo na izdelku Equolibrium™ podjetja NSP je bilo neprecenljivo.  S tem, ko je moškim pacientom v svoji ordinaciji nudil Equolibrium, je pomagal NSP bolje razumeti, kako ta izdelek deluje.

Dr. Bankston je trenutno docent na Oddelku za kirurgijo na Univerzi Alabama in je od leta 2006 predsednik združenja Alabama Urological Association.

Dr. Bankston je diplomo iz medicine prejel na Univerzi Alabama v Birminghamu (UAB), kjer je tudi zaključil dodiplomski študij. Pripravništvo na Oddelku za splošno kirurgijo je opravil v bolnišnici Ochsner Foundation v Louisiani, staž pa na UAB, na Oddelku za urologijo.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objavite komentar

Instagram

Sledi nam