Pot kliničnega poskusa

V tem trenutku v Hughes Centru za raziskave in inovacije znanstveniki, oblečeni v bele halje in opremljeni z zaščitnimi očali, trdo delajo, da bi izboljšali ponudbo in učinkovitost izdelkov Synergy WorldWide. 


Učinkovitost je beseda, ki se jo pogosto uporablja, ko govorimo o sestavi izdelka, opisuje pa natančno to, na kar se osredotoča Synergy WorldWide: ustvariti izdelke, katerih delovanje je znanstveno dokazano. Učinkovit izdelek je izdelek, ki naredi natanko to, kar naj bi naredil, in izdelki Synergy naj bi vam pomagali, da boste živeli polno življenje s popolnim in zaupanja vrednim zdravim sistemom.

»Eno je, ko rečemo, da izdelek deluje, vendar je povsem nekaj drugega, ko imamo dokaz, da izdelek deluje,« je povedal dr. Joseph Lamb, strokovni direktor Hughes Centra. Zaradi tega laboratorija se boste lahko sestali s poslovnim partnerjem in mu povedali o naših edinstvenih kombinacijah sestavin in o tem, kako te izdelke niso ustvarili trije ljudje v konferenčni sobi, ki so imeli na voljo le nekaj medicinskih knjig in omejeno količino sredstev. Naš cilj je dostaviti dragocene izdelke in podatke o izdelkih čim večim skupinam.«

Nemogoče je vedeti, kako učinkoviti so izdelki, ne da bi jih ljudje prej poizkusili, zato so klinični laboratoriji Hughes Centra nadvse pomembni za bodoči razvoj podjetja Synergy WorldWide in njegove linije izdelkov. Postopek pred kliničnim poskusom je obsežen postopek in zahteva mesece priprav. Sprehodite se skozi klinični postopek, ki ga izvajajo znanstveniki, ko si prizadevajo dokazati, da so izdelki Synergy med najboljšimi v panogi prehranskih dodatkov.

Zamisel
Vsi klinični poskusi se začnejo z nenadno nastalo zamislijo. Ko klinične skupine v Synergyju razvijejo veliko idejo, ki temelji na eni od najpomembnejših prehranskih in zdravih potreb modernega sveta, začnejo združevati varne sestavine in izvajati raziskave. Ko raziskovalna skupina razvije formulacijo, za katero je prepričana, da jo lahko predstavi, se sestane z neodvisnim preiskovalnim odborom, ki ga sestavljajo vodje podjetja in osebje iz različnih oddelkov podjetja, in se z njimi pogovori o tem, ali je ta izdelek smiseln iz finančnega vidika.

Protokol
Za vsak klinični poskus so potrebna jasna navodila. Vprašanja kot so: »Kaj bo naša poskusna skupina? Koliko ljudi potrebujemo? Katero starostno skupino? Ali so na splošno dovolj zdravi, da lahko sodelujejo? Kakšna navodila naj damo skupini glede uživanja izdelkov? Kakšne podatke bi radi pridobili?« Protokol je sestavljen iz številnih osnutkov, ki ga podrobno preveri več oddelkov podjetja. »Ali je raziskava edinstvena? Ali je etična? Ali je to najbolj primerna demografska skupina?« Ti oddelki zastavijo na ducate dodatnih vprašanj, ko razmišljajo o tem, kako koristen bo ta poskus za člane, ki si prizadevajo prodati klinično dokazan izdelek. Ko je na ta vprašanja odgovorjeno in se jih vključi v protokol, se protokol pošlje zunanjemu preiskovalnemu odboru (IRB) za mnenje in odobritev.

Poskusna skupina
Na osnovi končnih navodil protokola, klinična skupina začne iskati ustrezno poskusno skupino. To skupino pogosto sestavljajo osebe, ki delajo na sedežu podjetij Synergy WorldWide in Nature’s Sunshine. Ko je potrebno pridobiti bolj določeno skupino posameznikov, bo klinična skupina poiskala pomoč pri marketinškem timu, da raziskavo objavi in pridobi ustrezno poskusno skupino. Ko je skupina izbrana, je vsak udeleženec povabljen v laboratorij na prvotni sestanek, kjer bosta pojasnjena cilj poskusa in uporaba izdelka. Pregled dela laboratorija se izvede, da bi se zagotovilo, da je poskusna oseba dovolj zdrava, da lahko sodeluje. Poskusna oseba se lahko med poskusno dobo večkrat vrne in poroča o rezultatih ali pa se vrne na koncu poskusne dobe, kar pa je odvisno od raziskave.

Podatki
V obdobju kliničnega poskusa se zbere na tisoče podatkov, vključno s fizičnimi vzorci. Iz študij dvajsetih poskusnih oseb lahko pridobimo več kot petsto šestdeset posameznih vzorcev. Te vzorce nato shranimo v dveh zamrzovalnikih, ki sta dovolj velika, da lahko v vsakem posebej shranimo več kot 45.000 vzorcev. Vzorci se hranijo pri -80° C, da bi se ohranila njihova neokrnjenost. Klinična skupina bo uporabila dodatne poskusne skupine znotraj znanstvenih timov Synergyja in NSP, da bi s pomočjo testov ocenila zbrane vzorčne primere. Na primer, študija biološke uporabnosti prikazuje mero in hitrost, pri katerih človeško telo absorbira potencialno sestavino. Merjenje dušikovega oksida v krvi odraža ali poskusna oseba uživa ustrezno prehrano. Endopat je neinvaziven test za ocenjevanje kardiovaskularnega zdravja in rizičnih faktorjev. To je nekaj primerov od na dobesedno stotine testov, ki se jih lahko izvede za ocenjevanje varnosti in učinkovitosti danega izdelka.

Zaključek
Po analizi vsakega primerka se zberejo rezultati raziskave, nato pa oceni statistična pomembnost. Klinična skupina mora izmeriti učinek novega izdelka in ugotoviti ali je le-ta pripravljen za trg. Vsako podrobnost, ki se jo izvede v kliničnem poskusu, se izvede zato, da bi prišli do teh rezultatov.

Ugotovitve, do katerih pride v kliničnih laboratorijih Hughes Centra, imajo potencial, da spodbudijo hitro rast na Synergy trgih. Zahvaljujoč znanju sijajnih znanstvenikov pa so podatki, ki jih lahko odkrijejo, neomejeni. Le z inovativnimi raziskavami, ki se jih izvaja v Hughes Centru, se lahko odklene pravi potencial, ki je skrit v patentiranih formulacijah Synergyja.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam