Pet znakov, da je treba 'resetirati' svoje telo


Telo nam tako in drugače sporoča marsikaj, še zlasti, kadar mu kaj ni po godu. Dandanes je namreč pravi mačji kašelj pustiti nezdravim navadam prosto pot, se premalo gibati in spati, biti pod hudim stresom in se za povrh še nepravilno prehranjevati. Seveda ni nihče popoln in vsakogar tu in tam popade želja po nezdravi hrani. Morda celo več tednov, mesecev ali celo let ne stopimo v telovadnico.

Pomembno pa je, da znamo prepoznati, kdaj se telo počuti zanemarjenega in vpeljati ustrezne spremembe, s katerimi bomo 'resetirali' svoje vitalne organe, da bodo bolje delovali, mi pa se bomo bolje počutili.

Če vas muči kar koli, kar naštevamo v nadaljevanju, bi bilo morda pametno obrniti nov list v življenju.

1. Pridobivanje telesne teže

Marsikdo, ki na tehtnici opaža previsoko številko, je svoje telo 'od glave do peta' zasul z močnimi kemikalijami, ki jih vsebuje malovredna hrana in ki ne samo spodbujajo pridobivanje telesne teže, ampak celo zavirajo hujšanje. Če se nezdravo prehranjujete in v usta dajete predelano hrano, sladkorje in rafinirane ogljikove hidrate, ste na odlični poti do napenjanja, težav s prebavo in naravnost nečloveške potrebe po škodljivih živilih.

2. Zmeda v glavi

»Kaj sem že pravkar počel/-a? Aja, saj res!« Če vas večkrat na dan, medtem ko nekaj počnete, spreleti ta misel, morda v telo ne vnašate ustreznih hranil in nimate dovolj energije, da bi ostali fokusirani na opravilo, ki se mu pravkar posvečate.

3. Neprijetne telesne vonjave

Čeprav nam ta tema 'ne diši preveč', se moramo hočeš nočeš ukvarjati z njo. Če vas mučijo slab zadah ali pogosti vetrovi ali pa še vedno oddajate neprijetne vonjave, četudi se 'polijete' s celo stekleničko deodoranta, telo hoče iz sebe spraviti neželene kemikalije, ki se grmadijo v njem. Ven z njimi!

4. Težave s kožo

Če se vam ob pogledu v zrcalo zazdi, kot da gledate sebe v najstniških letih, ko so se vam po koži kopičili mozolji, ste se znašli v škripcih. Pravzaprav so številne težave s kožo, tudi izpuščaji, zunanji odraz tegob, ki so zakoreninjene globoko v telesu. Ne čistite kože, ampak se raje lotite težav, ki vas mučijo v telesu, in se šele nato posvetite svoji zunanjosti.

5. Lenobnost

Če vas sredi dneva ima, da bi kar legli in sladko zaspali, ali premalo spite ali pa ste z nezdravimi navadami do zadnje pore izčrpali telo. Telo pa bi bilo morda treba 'resetirati' tudi, če premalo spite in se ponoči nikakor ne morete umiriti. 


CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam