Učinkovita polminutna predstavitev

Imate natanko 30 sekund časa, da neznancu v dvigalu razložite zakaj je Synergy WorldWide izjemna poslovna priložnost z neverjetnimi izdelki.

Medtem, ko razmišljate kako kar najbolj učinkovito predstaviti Synergy svojemu sogovorniku, boste verjetno opisali vašo izkušnjo z izdelki, omenili sistem dela ter dogodke. Po predstavitvi pa se boste spomnili, da ste pozabili na informacijo o zagotavljanju kvalitete izdelkov ali sistemu nagrajevanja. Lahko ste pozabili dodati, da so izdelki osnovani na znanstvenih raziskavah, ki so bile nagrajene celo z Nobelovo nagrado ali se niste spomnili na primerjalne teste s konkurenčnimi izdelki. Se počutite, da niste dobro izkoristili priložnosti in bi se lahko odrezali bolje? Niste edini. Skoraj nemogoče je, da bi lahko brez priprave in vaje učinkovito opravili polminutno predstavitev.

Sestavo polminutne predstavitve lahko primerjamo s pisanjem povzetka. Želimo si pritegniti pozornost in ponuditi svojemu sogovorniku čimbolj natančen opis posla ter izdelkov skupaj z glavnimi elementi, ki mu lahko približajo podjetje Synergy WorldWide in prehranska dopolnila Synergy V3.

Takšno kratko in učinkovito polminutno predstavitev je potrebno natančno pripraviti. Pri tem vam je lahko v pomoč naslednjih šest nasvetov:


1. Opredelite vaše glavno sporočilo. Kaj je tisto kar želite, da bi si vaš poslušalec še posebej zapomnil? Kaj je tisto, kar je za vas najpomembnejše, kar si najbolj želite deliti o Synergy WorldWide? Vaša predstavitev se mora vrteti okrog tega sporočila. Morda je to vaša izkušnja z izdelki ali poslom.

2. Zapišite si. Zapišite si vse, kar želite da bi moral potencialni uporabnik ali bodoči poslovni partner vedeti o podjetju oz. izdelkih Na koncu pa dobro premislite in prečrtajte vse tisto kar ni tako pomembno, da bi vzbudilo pozornost vašega sogovornika. Vse informacije, ki ostanejo, naj bodo osnova vašega glavnega sporočila.

3. Pripravite ogrodje predstavitve. Začnite s svojo predstavitvijo tako, da razkrijete kdo ste in o katerem podjetju in izdelkih govorite. Tukaj lahko na hitro omenite kdaj je bil Synergy ustanovljen, da pušča pečat s svojimi izdelki, družbeno odgovornostjo in poslovnim modelom. To naj vam vzame le 10 do 15 sekund. Ves preostali čas naj bo namenjen glavnemu sporočilu predstavitve.

4. Prilagodite predstavitev poslušalcu. Predstavitev je namenjena vašemu sogovorniku. Pripravite več različic kratke predstavitve, prilagojenih različnim potrebam poslušalcem. Nekoga zanimajo bolj izdelki, drugega bolj posel in z njim povezane informacije o podjetju.

5. Izoblikujte jasno sporočilo. Komunicirajte jasno, uporabljajte preprost jezik, vendar bodite profesionalni. Izogibajte se ˝prodajnega žargona˝, to lahko sogovornika odvrne od vašega glavnega sporočila.

6. Vadite. Poskrbite, da bo predstavitev učinkovita. Preizkusite jo z vašim timom. Učite se in vadite dokler trema ne izgine in postanete dovolj samozavestni, da posel in izdelke lahko predstavite komurkoli in kadarkoli.

Če vaša predstavitev ne obrodi sadov, jo popravljajte. Preizkušajte različne pristope in postali boste bolj uspešni. Pridobili boste vedno več partnerjev in tako hitreje gradili svoj posel.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam