Zagotavljanje kakovosti: Notranje preverjanje


Naši proizvodni obrati so opremljeni s posebnimi sistemi, ki izključujejo možnost direktne in navzkrižne kontaminacije in ki zadovoljujejo visoke farmacevtske standarde kakovosti. Surovine se shranjujejo v zabojnikih iz nerjavečega jekla, ki zmanjšujejo izpostavljenost in potrebo po prestavljanju surovin iz ene posode v drugo ter tako zmanjšujejo možnost kontaminacije surovin. Preden zabojnik napolnimo s surovinami, ga posebej očistimo v specializiranih prostorih z detergentom in izpiranjem s čisto filtrirano vodo. Očiščeni zabojniki gredo v posebej oblikovane sušilnice, kjer je temperatura zraka 60 stopinj Celzija in kjer zaradi filtriranega zraka (HEPA filter) ni možnosti kontaminacije zabojnikov med procesom sušenja. 

Polnjenje zabojnikov in mešanje surovin se začne v prostoru, kjer so le-te testirane in ocenjene glede kvalitete in primernosti za uporabo. Vsaka sestavina potuje skozi stožičast mlin, kar zagotavlja, da se vsaka potencialna grudica zmelje v fin prah, ki od tam potuje naprej skozi cev do zbirnega zabojnika. Ko se vse surovine zberejo, se preveri njihova teža in ustreznost. Zabojnik se nepredušno zapre, s čemer se, med transportom znotraj predelovalnih obratov, prepreči kontaminacijo surovin s prahom ali drugimi delci iz zraka. Na ta način ne preprečimo le zunanjo kontaminacijo, temveč tudi navzkrižno kontaminacijo med posameznimi izdelki ter tako zagotavljamo čistost in neoporečnost naših izdelkov od začetka do konca.

Zapečateni zabojniki potujejo nato do prostora za mešanje, kjer se pritrdijo na posebno mešalno dvigalo. Valjanje zaklopke na tem dvigalu omogoči, da se vse sestavine v zabojniku dobro in enakomerno premešajo. Poseben mehanizem v pokrovu zabojnika dodatno pripomore k mešanju surovin med valjanjem zabojnika. Opisana metoda omogoča odlično učinkovitost mešanja in hkrati ohranja zrnca surovin nepoškodovana.

Ko je proizvodnja posameznega prehranskega dopolnila končana, vsako serijo posebej vzorčimo, končni produkt pa revidirajo inšpektorji za zagotavljanje kakovosti (ocena teže, števila steklenic, zagotavljanje tesnenja pokrovčkov, berljivosti številk serij). Vzorce pošljemo v laboratorij za zagotavljanje kvalitete, kjer znanstveniki dokončajo testiranja v skladu s specifikacijami končnih izdelkov ter po zaključku testiranj izdajo overjene certifikate analiz. Šele ko izdelek uspešno prestane vse teste kakovosti, ga podjetje pošlje v skladišče. Vsa dokumentacija o posamezni seriji ter vzorec končnega izdelka se shrani kot referenca za posebne primere. Če ima na primer uporabnik reklamacijo oz. kakršnokoli vprašanje o posamezni kvaliteti določene serije prehranskih dopolnil ProArgi 9+, Mistify ali PhytoLife, lahko oddelek za zagotavljanje kakovosti preveri shranjeni vzorec vsake serije izdelkov.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam