Synergy kupec zaključi »najtežji maraton na svetu«

Puščava Sahara je eden najbolj negostoljubnih krajev na svetu. Pod pripekajočim moroškim soncem se temperature ponavadi gibljejo nad 50 stopinjami Celzija.  Tukaj se v puščavskem pesku, med bojem proti žeji in utrujenosti, v sedem dnevnem, 256 kilometrov dolgem Marathonu des Sablesse, kalijo prvaki.

Zadnjih osemindvajset let ultra tekači prihajajo v to opustošeno pokrajino, da bi se lotili znanega »najtežjega maratona na svetu«. Pred nekaj leti si Synergy kupec Grégoire Chevignard ni niti predstavljal, da bo eden od tekačev na tem dogodku. Na njegovem potovanju se je močno zanašal na Synergy izdelke in tek dokončal v Synergy majici in z nasmehom olajšanja na obrazu.

Grégoire vam bo povedal, da ni profesionalni športnik.  Ima redno službo in družinsko življenje v Parizu, kjer živi z ženo in tremi otroki. Njegove izkušnje s tekmovanji so imele relativno skromen začetek. Dolgih devetnajst let po njegovem prvem in zadnjem maratonu se je z brati prijavil na tek na 10 kilometrov.  Izredno slabi rezultati so njihov tekmovalni duh le še spodbudili; nemudoma so se prijavili na pariški maraton, ki naj bi potekal aprila 2014, za kar jim je ostalo šest mesecev za priprave.

Ko se je dogodek približeval, je Grégoire začutil dvom, vendar je namesto tega, da bi prijavo odpovedal, predmaratonsko paniko uspešno preusmeril in se prijavil na še težje tekmovanje. Sedaj naj bi ga skrbelo glede 63 kilometrskega maratona, ki naj bi potekal mesec dni kasneje, zaradi česar se je sedaj pariški maraton zdel mnogo milejši izziv. In tako se je razvila njegova ljubezen do teka. V prejšnjem letu se je lotil več kot dvanajstih tekmovanj različnih dolžin (10 km - 105 km).


Grégoirejeva prijateljica Mathilde Barbier mu je predstavila Synergy izdelke v času, ko je vedel le malo o prehranskih dodatkih, toda ker mu je Mathilde povedala, kako naj izdelke uporablja, so ti naredili veliko razliko v njegovem nastopu. V njegovih zgodnjih tekaških dneh je po tem, ko ga je zaradi običajnega zajtrka ponavadi bolel želodec, tekmoval na prazen želodec. Kljub temu, da je to pozdravilo njegove želodčne težave, je ostal brez energije. Sedaj se miljo za miljo zanaša na SLMsmart nadomestek obroka kot na gorivo za tek in shake za okrevanje.

Eden največjih izzivov, s katerimi se tekači Marathona des Sables soočajo, je prehrana. Ker se morajo zanesti nase in si pripraviti vso hrano, ki jo bodo potrebovali na sedemdnevnem tekmovanju, je Grégoire vedel, da potrebuje lahko, prenosljivo in hranljivo hrano.  Pripravil si je dovolj SLMsmarta za dva obroka dnevno: enega naj bi popil zjutraj pred tekom, enega pa po teku, da bi svojim mišicam nudil potrebna hranila.

»Iz končnih uvrstitev je bilo razvidno, da medtem, ko se je hitrost večine tekačev iz dneva v dan manjšala, sem jaz lahko zaradi energije, ki sem jo imel, svojo ohranil,« je povedal.

Medtem ko se mnogim zdi 256 kilometrski Marathon des Sables zastrašujoč izziv, ki že skoraj meji na norost, je bilo to za Grégoireja le še eno tekaško tekmovanje.

»Nič ni nenavadnega,« je rekel. »Nisem olimpijski športnik. Sem le povprečen človek. Prepričan sem, da to zmore vsak. Teči nisem začel z mislijo, da bom kdaj pretekel razdaljo, daljšo od maratona. Vse se zdi neverjetno in nemogoče, če tega nisi dosegel, toda samo zato, ker nečesa nisi naredil, ne pomeni, da tega nisi sposoben narediti.«

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam