Izpopolnite svojo prezentacijo v 3 korakih


Mrežni tržniki so guruji prezentacij. No, vsaj nekateri. MLM posel je pogosto odvisen od tega, kako dobro zna distributer drugim pojasniti in jim prodati sporočilo svojega podjetja. Prezentacije pogosto spremljajo – ja, prav ste uganili – PowerPoint prezentacije, vendar le malokateri mrežni tržnik razume, kako pripraviti jasno in resnično profesionalno PowerPoint prezentacijo z uporabo ustreznih načel oblikovanja.

Poglejte si nekaj hitrih nasvetov, kako bolje pripraviti privlačno prezentacijo, po kateri vam bodo poslušalci jedli iz roke:

1. Besedilo

PowerPoint uporabite kot orodje, ki vam pomaga predstaviti verbalno sporočilo. Vendar pa celotnega sporočila ne sme podajati prezentacija sama, zato naj vsak diapozitiv vsebuje največ 5 ključnih besed, ki povzemajo vsebino, ki jo želite podrobneje predstaviti vi sami. V zelo redkih primerih je primerno brati besedilo naravnost z zaslona. Za cilj si morate zastaviti, da si poslušalci vsak diapozitiv ogledujejo le nekaj trenutkov, večino časa pa namenjajo pozornost vam.

Paziti je potrebno tudi na fonte (pisave). Ne uporabljajte »kičastih« fontov, kot so Comic Sans, ampak raje uporabite profesionalno in jasno linearno pisavo, kot je Arial. V vsaki PowerPoint prezentaciji uporabite največ tri barve za besedilo, da se bosta vsebina in oblikovanje resnično elegantno navezovala drug na drugega.

2. Slika

Izberite zanimive in kakovostne slike, s katerimi boste očarali poslušalce. Razpotegnjene, popačene in nejasne slike lahko iz sicer dobre prezentacije hitro naredijo neprofesionalno. Če je datoteka, ki vsebuje sliko, premajhna, da bi sliko lahko vstavili na celoten diapozitiv, ne da bi postala nejasna, raje poiščite drugo. Slike poiščite na spletnih straneh, kjer so na voljo brezplačne fotografije (npr. Pexels. com), ali pa filtrirajte iskanje po Googlu tako, da so med zadetke vključene samo velike datoteke. Na vsakem diapozitivu naj bosta največ dve sliki. Najuspešnejše prezentacije pogosto vsebujejo samo eno sliko, ki se razteza čez celoten zaslon. Pomembno je tudi izbrati fotografije, ki se nanašajo na vsebino vaše prezentacije in dopolnjujejo povedano. Če ljudem pripovedujete o zastavljanju ciljev, lahko uporabite kakovostno sliko zvezka in svinčnika.

3. Oblikovanje

Oblikovanje je način, kako se slike in besedilo med seboj ujemajo in se dopolnjujejo. Če se boste oblikovanja svoje prezentacije pravilno lotili, ji bodo ljudje zlahka sledili, poleg tega pa bo tudi balzam za njihove oči. Za začetek se naučite štirih načel oblikovanja:

Kontrast: to preprosto pomeni, da se moramo izogibati podobnim elementom (tj. elementom, ki so si podobni po vrsti, barvi, velikosti, debelini črt, obliki, prostoru, na katerem se nahajajo na diapozitivu), ampak se morajo ti razlikovati med seboj. Kontrast je tako, na primer, če na črnem ozadju uporabimo belo besedilo.

Razporejenost in poravnanost: Vsebina vsakega diapozitiva v prezentaciji mora biti namerno na določenem mestu na diapozitivu. Če elemente ustrezno razporedite in poravnate po diapozitivu, jih vizualno povežete med seboj, da so videti, kot da jih povezuje nevidna črta.

Ponavljanje: Če želite ustvariti vizualno rdečo nit vsebine, je pametno ponavljati iste oblikovne elemente. Če boste ponavljali iste barve, teksture, oblike, debelino črt itd., bo prezentacija videti odlično organizirana in poenotena.

Bližina: Če sta/so dva ali več elementov povezana(-ih) med seboj, jih umestite blizu drug drugega, da iz njih nastane ena vizualna enota namesto več ločenih vizualnih enot, tako bo videti, da ste jih vizualno ustrezno razporedili.

Pomnite, da bolj ko ste pripravljeni, večja je verjetnost, da boste pripravili prezentacijo, na katero boste upravičeno ponosni. Dovolj je, da vam uspe ena sama takšna prezentacija, pa lahko svojo bomba prezentacijo uporabite vedno znova. Nazadnje pa se lahko celo zgodi, da bodo ljudje z večjo naklonjenostjo gledali na vas in na vašo poslovno priložnost, če boste sledili tem preprostim PowerPoint smernicam.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam