Pazite, da vas med prazniki ne bo popadla silovita želja po prigrizkih


Bližajo se prazniki, kar pomeni, da bo zunaj pritisnil mraz, medtem ko se bomo družili za mizo, čakajo pa nas tudi zvrhane mize hrane in drugih dobrot. Ko vam različne jedi skušajo premamiti brbončice, se ni ravno mačji kašelj še naprej zdravo prehranjevati. V nadaljevanju vam podajamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste »preživeli« praznike, obenem pa se še naprej zdravo prehranjevali in se zabavali v družbi svojcev ter prijateljev.

Predelajte recepte
Če boste med prazniki pekli pecivo, lahko zmanjšate število kalorij, če namesto določenih sestavin uporabite bolj zdrave. Namesto olja uporabite jabolčno omako (v razmerju 1:1), namesto sladkorja dodajte stevio (1:3/4), namesto navadnega mleka pa dolijte mandljevo (1:1). Oboževalci naših izdelkov ugotavljajo, da z nadomestkom obroka SLMsmart odlično nadomestijo moko v številnih receptih, ki so zrasli na vaših zeljnikih. Čeprav bodo piškoti in drugi priboljški bolj zdravi, če boste zamenjali vse sestavine, ki jih navajamo zgoraj, z bolj zdravimi alternativami, bi vam priporočili, da poskusite s po eno zamenjavo na recept, zato se zabavajte in dajte eksperimentiranju prosto pot!

Pijte dovolj vode
Ko si samo podajate kljuko z ene praznične zabave na drugo in se zabavate z družino, vam skorajda ne pride na misel, koliko vode spijete, še zlasti, če se vam pred očmi znajdejo kupi toplih pijač in koktejlev z veliko sladkorja, ki se vam zdijo bistveno bolj mamljivi. Vendar pa se večina ljudi ne zaveda, da velikokrat zmotno mislijo, da jih muči želja po hrani, ko pa telo v resnici potrebuje več vode. Če boste ves čas pili dovolj vode, vam ne bo samo sijala koža na fotografijah, posnetih med prazniki, ampak tudi ne boste postali žrtev nešteto posladkov, ki se vam bodo znašli pred vrati. In ko si boste nalili kozarec osvežujoče vode, ki jo še kako potrebujete, dodajte še porcijo ProArgi-9+ ali »štamperle« tekočega klorofila (Phytolife), da vam bo zdravje še bolj hvaležno.

Načrtujte vnaprej 
Če ste namenjeni na zabavo in se vam že cedijo sline, se najejte po pameti ali pa si pred prihodom na zabavo omislite šejk SLMsmart. Tako boste segali po tistih dobrotah, ki vam bodo resnično zadišale, namesto da bi »napadli« čisto vse, kar vam bo ujelo pogled, ker se vam bo po glavi motala samo misel, kako potešiti lakoto. Če boste na zabavo prinesli svoj prigrizek, pripravite zdravo in nasitno jed, za katero veste, da se sklada z vašimi prehranjevalnimi cilji.

Bodite zmerni
Praznike bi morali preživljati v sredi svojih dragih, ne pa si razbijati glave, ali ravnamo v skladu s svojimi prehranjevalnimi cilji. Ne očitajte si, če si privoščite še samo en piškotek po večerji ali si naložite še eno porcijo krompirja na krožnik. Samo spomnite se svojih ciljev in imejte pred očmi, da je jutri nov dan, ko lahko začnete znova. Številke na tehtnici se bodo sicer vzpele, vendar boste med prazniki bistveno bolj uživali, medtem ko si boste prizadevali za bolj zdravo novo leto.

Vesele praznike!


CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam