Povpraševanje po beljakovinah in nadomestkih obroka narašča

Beljakovine sodijo med najbolj priljubljene zdravstvene sestavine, katerih prodaja med potrošniki je med letoma 2009 in 2014 narasla za 59,3 %, za povrh pa so nadomestki obroka najbolj prodajan prehranski dodatek za uravnavanje telesne teže. Glede na to, da ljudje vse bolj vlagajo v svojo telesno pripravljenost in se tudi bolj zavedajo svojega zdravja, strokovnjaki napovedujejo, da se bosta oba trenda nadaljevala tudi še v bližnji prihodnosti.

Celotni trend smo prepoznali tudi v podjetju Synergy Worldwide, v katerem smo želeli zadostiti globalnemu povpraševanju po obojem z odličnim šejkom in nadomestkom obroka SLMsmart, ki vsebuje 26 gramov beljakovin na porcijo. Vendar zakaj so beljakovine in nadomestki obroka postali v gospodinjstvih nepogrešljivi?

Zakaj beljakovine?

V človeškem telesu je veliko beljakovin, ki jih najdemo v zunanjih in notranjih membranah vseh živih celic, nanje pa naletimo tudi v:

  • mišičnem tkivu
  • kosteh
  • rdečih krvničkah in plazmi
  • laseh in nohtih

Telo z beljakovinami tvori encime, ki opravljajo številne naloge, tudi prebavljajo hrano in tvorijo nove celice. Med najpomembnejše naloge beljakovin verjetno sodi tvorba nevrotransmiterjev, ki pošiljajo sporočila med živčnimi celicami in drugimi specializiranimi celicami, denimo mišičnimi.

Ker se napoveduje, da bodo ljudje še naprej dajali velik pomen telesni pripravljenosti, bodo na pomenu še naprej pridobivale tudi beljakovine, ki so nujno potrebne za rast mišic. Čeprav so naši znanstveniki zasnovali nadomestek obroka SLMsmart kot izdelek, ki pomaga pri programih uravnavanja telesne teže, marsikdo sega po njem zaradi hranil in beljakovin, ki jih vsebuje.

Zakaj nadomestki obroka?

Ker imamo ljudje že tako polne urnike, da pogosto ne vemo več, kje se nas drži glava, nas lahko misel na pravilno prehrano še preveč obremenjuje, kar velja še zlasti, če hočemo obvladovati telesno težo. Prav zato vse več ljudi sega po šejkih oziroma nadomestkih obroka, ki vsebujejo veliko hranil, ker jih tudi en dva tri zmešamo in nam pomagajo zapolniti vrzel, ki lahko nastane zaradi nepopolne prehrane. Če k temu prištejemo še dejstvo, kako priročno je shraniti porcijo ali dve v torbici ali avtomobilu, imamo pri roki tudi že recept za hitro in odlično alternativo izpuščanju obroka ali prenajedanju v restavraciji, v kateri strežejo manj zdravo hrano.

SLMsmart vam lahko pokaže, zakaj je priljubljenost nadomestkov obroka poskočila v nebo, in sicer ne glede na to, ali iščete preprosto rešitev za uravnavanje telesne teže ali preprost način za zapolnitev vrzeli hranil, ki jih ne zaužijete. Naj postane del vašega vsakdana. Dajte hrepenenju po vaniliji in čokoladi prosto pot, obenem pa ostanite na poti do bolj zdravega sebe, saj je SLmsmart poln hranil, ki jih potrebujete, in okusa, po katerem se vam bodo cedile sline – pa če se z njim prehranjujete, želite poskrbeti za svojo telesno pripravljenost ali uravnavati telesno težo.

Kliknite tukaj, če želite kupiti nadomestek obroka SLMsmart.
Kliknite tukaj za informativni list o nadomestku obroka SLMsmart.
CONVERSATION

0 komentarji:

Objavite komentar

Instagram

Sledi nam