Pustite pečat z dobrodelnostjo


Ko je Dan Higginson leta 1999 ustanovil Synergy WorldWide, je imel pred očmi jasno vizijo vrednot, ki jih bo gojilo njegovo podjetje: želel si je, da bi ljudje, ki bodo povezani in sodelovali s Synergyjem, delali iz srca. Hotel je nekaj spremeniti po vsem svetu in dati drugim ljudem priložnost, da pustijo pečat zdravja ter finančne svobode.

Prazniki so kot naročeni za to, da morda pretehtate, kako bi lahko podali roko pomoči ljudem, ki morajo obrniti vsak cent. Tako, kot to že počne prenekateri član, ki je poiskal pot, s katero lahko sam nekaj spremeni v svetu, in s svojim ravnanjem spremenil marsikatero življenje. Kako lahko pustite pečat dobrodelnosti? Pred očmi imejte predvsem, kaj lahko storite. Zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača. Sleherno dobro delo šteje.

Če bi radi kako vrnili družbi, morda namenite sredstva naši dobrodelni partnerici, Fundaciji 5 Star Legacy, ki si prizadeva lajšati trpljenje otrok, družin in skupnosti ter z naslednjimi pobudami prekinja krog revščine: z opismenjevanjem otrok; s štipendijami, ki navdajajo z upanjem za dosego višje stopnje izobrazbe; in s spodbujanjem podjetništva.

Zgodbe naših članov širom Evrope dokazujejo, da je Danova vizija od želje prešla v stvarnost, ki se kaže iz dneva v dan. Naj jih na tem mestu omenimo nekaj:

Dora Debeljak, Slovenija

Dora je ravno o božiču preko slovenske dobrodelne organizacije, katere soustanovitelja sta Team Directorja Boštjan Pilej in Irena Kladivar, donirala sredstva za pobudo, katere podporniki so želeli ljudem, ki se med prazniki le stežka prebijajo, podariti nekaj hrane in upanja. Dora in drugi slovenski člani so 'na kupček' zbrali 1500 EUR, s katerimi so kupili in pripravili 100 košaric za družine v stiski. Zaradi njihovih donacij bo 33 družin, ki sicer za božič ne bi imelo ničesar za pod zob, prejelo posebno pošiljko z vsemi potrebnimi živili, s katerimi si bodo lahko pripravile božično večerjo za prste obliznit.

Mirva Martikainen, Finska

Medicinska sestra Mirva Martikainen, ki je že štiri leta tudi naša distributerka, je leta 2015 zabeležila največje uspehe v svojem Synergy poslu, zato je želela proslaviti svoje dosežke in dosežke svojega tima z donacijo bližnji pediatrični kliniki. Prejela je seznam opreme različnih cenovnih razredov, ki jo pediatrične klinike na Finskem potrebujejo, nazadnje pa je sklenila kupiti udoben t.i. infuzijski stol za najmlajše onkološke bolnike, ki lahko na njem med zdravljenji dajo skrbi na stran. Ker Mirva še naprej gradi svoj posel in se lahko pohvali z vse debelejšo denarnico, namerava v prihodnje še bolj in še pogosteje razpirati svoj mošnjiček v ta namen.

Paul, Kate in Saxon Flint, Velika Britanija

Člana Paul in Kate Flint ves čas zavzeto podpirata svojega prizadevnega devetletnega sina širokogrudnega srca, Saxona, čigar konjiček je zbirati sredstva za ljudi, ki imajo manj sreče kot on ter njegova družina. Nazadnje si je zadal za cilj zbrati vsega skupaj 1200 britanskih funtov (dobrih 1600 EUR), s katerimi bo lahko pokril eno leto šolnine in enega obroka na dan za 10 otrok v Mpongveju v Zambiji. Fantiča je tudi sicer sama dobrodelnost: peče piškote, torte in druge dobrote, nato pa jih prodaja na dogodkih, ki jih organizira.

Resnično smo ganjeni v dno duše nad tako malimi kot velikimi dobrimi deli naših članov iz dneva v dan. Naj v vas še naprej, korak za korakom, veje dobrodelni duh, še naprej izboljšujte življenje drugih, in dana vam bodo največja bogastva, ki vam jih lahko ta svet pokloni.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam