Pet stvari, od katerih je treba v novem letu vzeti slovoPripravite si klobuček za zabave in trobljo, ker se leto 2016 že nevzdržno bliža. Kot naši člani in podjetniki si v tem trenutku najverjetneje beležite svoje poslovne cilje in poslovne cilje svojega tima ter se pripravljate na novo leto, ki naj obrodi bogate sadove. Najbolj boste uspeli, če si boste zastavili dosegljive cilje, nato pa pripravili akcijski načrt, ki vam bo pomagal, da bodo tudi 'meso postali'.

Ocenjuje se, da si 24 % ljudi, ki si zastavi novoletne zaobljube, te prizadeva uresničiti še več tednov po tem, ko se zamenja letnica na koledarju. Stojte leta 2016 na zmagovalnih stopničkah tudi vi! Da pa boste res lahko uspeli, se znebite pet stvari, ki jih naštevamo v nadaljevanju, ki predstavljajo strup za vaše poslovne cilje:

Krama

Zelo verjetno je, da kot naš distributer delate od doma. Vam po mizah in predalih leži na kupe obrazcev in letakov? Se vam po celi hiši 'valjajo' poslovna gradiva? Če ja, bi morali dodobra počistiti svoj dom. Raziskave kažejo, da so ljudje s čistim in organiziranim delovnim prostorom bolj produktivni. Opazili boste, kako se vam ob čiščenju prostora prečiščujejo tudi misli in kako bolj učinkovito delujete.

Metanje časa skozi okno

Danes nam še preveč preprosto skozi roke polzi dragoceni čas, za kar se imamo zahvaliti maratonom serij po televiziji, ki jih najraje gledamo, igricam, ki nas zasvojijo, in kupom za kupom informacij v pametnih napravah ter socialnih omrežjih, ki nas vedno znova mamijo v svoj objem. Digitalni svet je čudovit in nevaren obenem. Vedno najprej opravite vse, kar ste si zadali za določen dan, in se šele nato nagradite z uro brezskrbnega preklapljanja med TV programi ter branja objav na Facebooku.

Negativna nastrojenost

Glasovi v glavi močno (a tudi pretanjeno) vplivajo na naše dosežke. Če si ves čas prigovarjate, da je določen cilj nedosegljiv, ste že vrgli puško v koruzo, še preden ste sploh zavihali rokave. Družite se s pozitivno naravnanimi ljudmi, ki verjamejo v vaše sposobnosti. Odpuščajte si napake, ki jih zagrešite. Če imate za seboj teden, ki vas je razočaral v dno duše, se veselite, kaj vam lahko ponudi naslednji. Iz dneva v dan glejte na svet in vse okoliščine s pozitivnimi očmi, pa se bodo ljudje začeli kar 'lepiti' na vas, pozitiven pogled pa vam bo prinašal upanje za bodočnost.

Kazanje s prstom

Življenje bi bilo prevelik mačji kašelj, če bi se vsi načrti v praksi odvili tako, kot smo si zamislili v glavi. Tegobe, s katerimi se spopadamo, nam pomagajo razviti določene veščine, ki nas delajo edinstvene in dragocene. Kadar se soočate z mukatrpnimi okoliščinami, prevzemajte odgovornost za svoje napake in jih hitro popravljajte. Ne kažite s prstom na določene osebe oziroma okoliščine, ki naj bi po vašem mnenju vse skupaj zagrešile, saj boste tako ustvarjali negativno vzdušje, ki vam bo dušilo posel. Nehajte kriviti druge, ampak se začnite obzirno lotevati težav, ki vam prihajajo na pot, pa večji uspeh ne bo izostal.

Zavlačevanje

Nove cilje je na začetku kar naporno spraviti v življenje, saj nam naženejo strah v kosti ali pa se zdijo nedosegljivi. S takšno naravnanostjo se vam bo morda zdelo najbolj varno vse skupaj odložiti na jutrišnji dan. In tako bo, kot bi mignil, mesec naokoli, vi pa boste še vedno stopicali na mestu, namesto da bi storili korak naprej. Tako lahko zgrmite naravnost v prepad. Začnite uresničevati svoje cilje z majhnimi koraki. Preden ležete k počitku načrtujte, kaj boste storili naslednji dan, nato pa se takoj, ko vstanete, vrzite v delo. Vsak dan storite nekaj manjših ali večjih korakov v pravo smer, pa se boste prej ali slej znašli na želenem cilju.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam