PRIPRAVLJENI ZA SPOMLADANSKO ČIŠČENJEVsako leto ob približno tem času skozi okna pokuka sonce in razkrije ves prah, ki se je pozimi nabral po vsemogočih kotih, policah in omarah. Spomladi pa moramo enako pozornosti kot svojemu domu nameniti tudi svojemu telesu.
In začetek pomladi je kot naročen za malo spomladanskega čiščenja svojega telesa! S klinično preizkušeno formulacijo Body Prime-a (oziroma 'prečiščevalca telesa'), ki jo sestavljajo magnezij, jabolčni pektin in suhe slive v prahu, pripravite telo na optimalno absorpcijo hranil iz zdravih živil.

Poleg učinkovite formulacije Body Prime-a sezite še po nekaj sezonske zelenjave, ki vsebuje veliko vlaknin, izboljša spomladansko čiščenje telesa in vas usmeri na pot boljšega zdravja:

ARTIČOKE 
Z eno artičoko zaužijete že dovolj vlaknin, kolikor jih vsak dan potrebuje telo. Ker artičoke vsebujejo toliko vlaknin, pomagajo v boju proti zaprtju, preprečujejo pa tudi tveganja za absorpcijo toksičnih snovi v nekaterih živilih.

ŠPARGLJI
Šparglji vsebujejo veliko glutationa, ki razgradi škodljive spojine, kot so prosti radikali. Ta podolgovata zelenjava vsebuje tudi veliko antioksidantov, za katere vemo, da nevtralizirajo proste radikale in preprečujejo celične poškodbe, ki jih lahko ti vsiljivci povzročijo.

KOMARČEK 
Hrustljavi in sladki komarček je odličen vir vlaknin in odstranjuje toksine iz črevesja. Ker vsebuje veliko folatov, lahko spremeni homocistein – nevarno molekulo, ki poškoduje žile – v nežnejše molekule.

ČEBULA 
Ljudje že več stoletij s čebulo zmanjšujejo vnetja. Čebula tako kot šparglji 'lovi' proste radikale in zato odlično vpliva na prebavo. Kvercetin, ki ga vsebuje surova čebula, ima močnejši učinek kot kvercetin v tabletah, zanj pa pravijo, da varuje pred oksidacijskim stresom.

ŠPINAČA 
Ta sveža in živahna zelena zelenjava popestri vse, od smoothieja do omlete. Špinača vsebuje veliko glikoglicerolipidov, ki pomagajo varovati črevesno in želodčno sluznico. Vsebuje tudi zelo veliko vitamina K in deluje protivnetno.

VODNA KREŠA 
Nehajte z vodno krešo krasiti jedi, ampak jo raje začnite jesti z vilicami. Samo ena skodelica vodne kreše namreč vsebuje kar 200 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina K, ki izboljšuje zdravje kosti in absorpcijo kalcija. Vmešajte jo v pesto in druge omake za testenine. Pa dober tek!

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam