Razčlenitev študij Centra Hughes: kaj je mieloperoksidaza?Raziskovalci, ki so zaposleni v Centru Hughes za raziskave in iniovacije, so leta 2015 oznanili dve prelomni odkritji o ProArgi-9+, o katerih govorijo naši partnerji po vsem svetu.

KLIKNITE TUKAJ za celoten opis zgoraj omenjenih odkritij.

V eni od študij, ki so jih opravili, so se ukvarjali tudi z vplivom ProArgi-9+ na zmanjšanje oksidacije LDL holesterola. Ki jo povzroča kaj? Mieloperoksidaza (MPO).

V zadnji povedi besedila druge študije, ki so jo opravili, piše: »V preliminarni študiji Centra Hughes smo ugotovili, da edinstvena kombinacija sestavin ProArgi-9+ Synergy WorldWide učinkovito zavira delovanje mieloperoksidaze in pomaga zmanjšati oksidacijo LDL holesterola.«

Zaenkrat vemo samo, da mieloperoksidaza negativno vpliva na nastajanje dušikovega oksida, toda za kaj sploh točno gre? In kako MPO sploh deluje? Če si odgovorimo na ta vprašanja, lahko bolje razumemo, zakaj je pomembno, da zaviramo njeno delovanje v telesu.

MIELOPEROKSIDAZA: PRIJATELJICA IN SOVRAŽNICA OBENEM 

MPO je encim za boj proti infekcijam, ki nastaja v belih krvničkah in ki tvori oksidacijske spojine, podobne dezinfekcijskim sredstvom, s katerimi »pokonča« bakterije, ki sprožajo infekcije. V čem je torej težava? Da protimikrobna hipoklorova kislina – snov, ki se bori proti infekcijam – ne »pokosi« samo sovražnikov (tj. bakterij), ampak tudi prijatelje (zdravo tkivo). In tako povzroča oksidacijo tkiv.

Znanstveniki, ki delajo za Synergy WorldWide, že dlje časa ocenjujejo naravne zaviralce mieloperoksidaze kot obliko prehranske terapije, ki pomaga izboljšati zdravje srca in ožilja.

Vodja našega znanstvenega oddelka, dr. Matthew Tripp, nam je povedal: »Odkrili smo, da so nekatere sestavine ProArgi-9+ Synergy WorldWide naravni zaviralci MPO in da delujejo v sinergiji. Zaradi tega nepričakovanega odkritja smo tudi vložili začasno patentno prijavo za ProArgi-9+.«

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam