Paraolimpijska strelka z zračno pištolo že dolgo podpira Synergy


Največji šampioni z vsega sveta se vsake štiri leta zberejo na največji športni preizkušnji, ki terja izjemno natančne nastope – na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Tudi na paraolimpijskih igrah se tako kot na olimpijskih elitni paraolimpijski športniki skušajo izkazati s svojo vzdržljivostjo in predanostjo. Čeprav na paraolimpijskih igrah nastopajo ljudje s posebnimi potrebami, jih to ne odvrne, da ne bi zavihali rokavov in da bi kljub oviram, ki so jim postavljene na poti, vložili ves trud v to, da bi zablesteli v svoji disciplini.

Enako velja tudi za Sonjo Tobiassen, ki bo 10. in 13. septembra na poletnih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru zastopala barve Norveške.

Medicinska sestra Sonja je štela komajda 25 let, ko je opazila, da postajajo njene mišice vse bolj šibke, in že kaj kmalu so pri njej diagnosticirali mišično distrofijo – neozdravljivo bolezen, ki zavira tvorbo beljakovin, ki jih potrebuje človek za zdrave mišice. Medtem je minilo 20 let, Sonja je v invalidskem vozičku, vendar vsak dan zajema z veliko žlico, s hvaležnostjo in ljubeznijo.

»Vsaka malenkost mi veliko pomeni. Prijatelji, družina, da si vzamem čas in poduham cvetje. Sem neodvisna in živim skupaj s svojo 17-letno hčerko. Iz dneva v dan sem hvaležna za to, da imam svoj dom, svoj avtomobil in da se ukvarjam s športom, ki ga obožujem.«

Leta 2010 je med bivanjem v rehabilitacijskem centru sodelovala v streljanju z zračno puško. Nek gospod je bil navdušen nad tem, kako brez težav je vedno znova natančno zadela tarčo. Ker ga je zanimalo, ali ima samo srečen dan, jo je odpeljal do strelskega simulatorja, kjer se je ponovno izkazala z naravnim talentom za to disciplino. Kmalu zatem je tudi Norveški strelski zvezi (Norges Skytterforbund) prišlo na uho, kako nadarjena je, zato so jo – na njeno presenečenje – že čez nekaj let povabili, da tekmuje na paraolimpijskih igrah, ki so se leta 2012 odvijale v Londonu.

Sonja se zelo fokusirano pripravlja na svoje že druge paraolimpijske igre, zelo pomembna za doseganje ciljev, uspešen trening in vsakdan na splošno pa je skrb za zdravje.

Sonja je tako kot že pri streljanju z zračno puško slučajno odkrila strast za Synergyjeve izdelke, ko so bili ti prvič na voljo na Norveškem. Ker je odprta za kakovostne izdelke, ki ji lahko pomagajo priti do več energije, se je odločila, da jih poskusi. Najprej je začela jemati Phytolife in Mistify, nato še ProArgi-9+ in e9. Pred kratkim je začela uživati tudi Body Prime. Sčasoma je ugotovila, kako velik vpliv imajo Synergyjevi izdelki na optimalno zdravje, h kateremu stremi vsak dan.

Sonja se bo v naslednjih nekaj mesecih udeležila več vadbenih taborov po Evropi, kjer se bo pripravljala za tekmovanje v Riu. Bolj ko se bližajo igre, bolj naporen je tudi trening, še zlasti ji voljo vzamejo mišice, kadar ne delujejo tako, kot bi morale, in zato dosega slabše rezultate. Vendar Sonja zlepa ne vrže puške v koruzo.

»Omejitve so samo v glavi,« pravi. »Če si nečesa iz dna srca in duše želiš ter si pripravljen tudi vložiti trud, da to dosežeš, je vse mogoče. Ko sem zbolela, sem morala pustiti službo. Prijatelji so mi obrnili hrbet. Celega kupa stvari nisem več mogla početi. Danes pa potujem po svetu. Zahvaljujoč športu, s katerim se ukvarjam, mi na življenjsko pot stopajo čudoviti ljudje. Kolegi strelci so moja velika družina, ki me sprejema in ki je mar zame. In prav streljanju z zračno pištolo se lahko zahvalim, da vsako jutro sploh vstanem iz postelje.«

CONVERSATION

0 komentarji:

Objavite komentar

Instagram

Sledi nam