Synergyjevi izdelki pomagajo ultramaratoncu


Marsikdo ima že pretečen maraton za neverjeten dokaz vzdržljivosti in moči, vendar se tek pri ultramaratoncih takrat dodobra šele začne.

Ultramaratoni so vsi teki, ki so daljši od klasičnega 42,195-kilometrskega maratona. Tekači pretečejo tja od 50 kilometrov do več tisoč kilometrov in včasih tečejo tudi po več dni.

Ultramaratonec Marcel Höche, ki ga Synergy sponzorira s svojimi izdelki, pa živi za take teke. Dvaindvajsetletni Nemec je eden od najmlajših ultramaratoncev na svetu, nemški prvak v kategoriji do 23 let, leta 2015 pa je pretekel najdaljšo razdaljo v 12 urah v svoji starostni kategoriji.

Marcel se je v tekmovalni šport zaljubil že pri komaj 7 letih starosti, že pri 19 pa je pretekel prvi ultramaraton. Odtlej neverjetno rad tekmuje v tej disciplini in pravi, da to preprosto rad močne.

Ker vsak dan veliko trenira, se zelo izčrpa. Določene dni preteče daljše razdalje (30 kilometrov, vsak kilometer preteče v 4 minutah in 20 sekundah), spet drugič pa se uri v hitrosti, da lahko telo res požene do skrajnih meja. Ker so ultramaratoni za telo hudo naporni, je začel februarja 2016 jemati Synergyjeve izdelke, ki mu pomagajo bolje trenirati in dosegati boljše rezultate na tekmovanjih.

»Ko sem začel bolj trdo trenirati, sem se začel drugače prehranjevati – pri čemer so mi bili Synergyjevi izdelki v veliko pomoč.«

Marcel prisega predvsem na izdelke sistema V3, vsak dan pa pije tudi Mistify, ki mu pomaga ublažiti fizični stres.

Zelo verjame tudi v ProArgi-9+, ki ga vzame večkrat na dan, tako takrat, ko tekmuje, kot takrat, ko trenira.

»Zelo imam rad tudi e9, saj vsebuje vse, kar potrebujem, ko so napori najhujši. Minerale, energijo in aminokisline. e9 je res popolna mešanica vsega, kar potrebujem za odličen nastop.«

Ultramaratonci pa se kljub napornemu fizičnemu treningu, pravi prehrani in pomoči prehranskih dopolnil še vedno kdaj med tekom znajdejo v škripcih.

»Na vsakem teku imam v določenem trenutku občutek, da sem zadel ob zid, preko katerega ne morem. Takrat le stežka zberem moči, stisnem zobe in nadaljujem. Najhuje je bilo leta 2015, ko sem tekmoval za najdaljšo pretečeno razdaljo v 12 urah.«

Marcel pravi, da je takrat tekel že 7 ur, pred sabo pa je imel še 5 ur teka, vendar je bilo telo že popolnoma izmučeno, zato so se mu začele poditi po glavi tudi negativne misli.

»Takrat pa sem se začel pogovarjati s seboj. Spomnim se, kako sem si rekel, da moram preteči samo še en maraton, samo še enega, potem pa bom najboljši na svetu v svoji starostni kategoriji. Prigovarjal sem si, da preprosto ne smem vreči puške v koruzo. Da moram preteči do cilja, naj stane kar hoče. Kar me je nazadnje rešilo.«

Marcel že tri leta aktivno tekmuje v ultramaratonih, med drugim je dosegel tudi naslednje:

  1. 3. mesto na teku na 65 kilometrov na Alpine Trailrun Festivalu v Innsbrucku (30. aprila 2016) 
  2. 3. mesto na izzivu Brocken 13. februarja 2016
  3. 2. mesto na 12-urnem teku Stadtoldendorfer 12-Stunden-Lauf 11. in 12. julija 2015

Marcel še naprej dosega odlične rezultate v svoji disciplini in se že veseli dobre forme na prihodnjih tekih. Poleti načrtuje udeležbo na ultramaratonu v Nemčiji in je pripravljen vložiti vso svojo energijo v to, da bo tam zabeležil svoj najboljši rezultat doslej.

CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam