Svetovni rekorder širi glas o ProArgi-9+
Kolikor nam je znano, je doslej najtežji hlod, ki ga je kdor koli dvignil iz počepa, tehtal 500 kg. Rekord za število betonskih zidakov, ki jih je nekdo hkrati prelomil z rokami, je 60. Najtežje gasilsko vozilo, ki ga je kdaj koli kdo vlekel z jermeni, je tehtalo 18 ton. Kaj imajo vsi ti svetovni rekordi skupnega? Podpornika ProArgi-9+, 54-letnega udeleženca tekmovanja najmočnejših mož, Strongman, Randyja Richeyja iz kraja Scottsville v ameriški zvezdni državi Kentucky, ki se že več kot 30 let uspešno na tekmovanjih iz dviganja uteži loteva navidez nemogočih podvigov, ki terjajo veliko moči, vendar se je na tekmovanju Strongman odločil sodelovati šele, ko se je začel bližati 40. letu starosti.

Trenutno je ponosen lastnik osmih svetovnih rekordov, s svojo ekipo Omega Force Strength Team, s katero sodeluje tudi na Strongmanu, pa vsako leto nastopi na 75 do 100 pustovanjih, sejmih, dogodkih, ki jih organizirajo po cerkvah, in drugih dogodkih na vzhodni obali ZDA. Skupaj s svojimi kolegi ukrivlja jeklo, vleče traktorske priklopnike in cele kupe velikanskih pnevmatik, dviga ljudi in avtomobile, obtežene z utežmi, ter prevrača avtomobile.

S svojo ekipo je leta 2013 nastopil v oddaji America's Got Talent (Amerika ima talent), katere sodnike je tako navdušil, da je s svojimi kolegi napredoval v drugi krog tekmovanja, ki se je odvijalo v Las Vegasu. Oddaja, v kateri so nastopili, je bila najbolj gledana v celotni sezoni America's Got Talent, zato so si jo gledalci pred TV zasloni lahko ogledali še štirikrat.

Istega leta je uspešno prestal invazivno operacijo, zaradi katere so njegovi zdravniki menili, da ne bo nikoli več mogel dvigati niti srednje težkih predmetov, kaj šele tekmovati. Vendar ga je ljubezen do treniranja gnala, da je še naprej zdravo živel, ker si je resnično želel vrniti se v telovadnico. Vzel si je dovolj časa za rehabilitacijo, potem pa iz počepa 10-krat zapored dvignil dobrih 365 kg uteži. Da njegov zdravnik kar ni mogel verjeti, da mu je to uspelo, dokazuje Randyjeva fotografija, ko to počne, ki še danes visi v ordinaciji.

»Počnem vse, kar sem počel, ko sem imel 30, 40 let, enako treniram in tekmujem,« nam je povedal.
Pravi, da je za ohranjanje moči, še zlasti za dvigovalce uteži, ki so že starejši od 20, 30 let, ključnega pomena, da kri optimalno kroži po telesu. Regeneracija mišic je zelo odvisna od tega, koliko krvi priteče vanje in jih tako obnavlja.

»ProArgi-9+ z veseljem priporočam čisto vsakomur. V moji ekipi sodeluje tudi 78-letni gospod, ki je že ves na trnih, kako mu bo izdelek pomagal.«CONVERSATION

0 komentarji:

Objava komentarja

Instagram

Sledi nam